NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosítás a kereskedelmi szálláshelyek fejlesztését támogató pályázati kiírásokban2009. december 17.

A DAOP-2009-2.1.2., DDOP-2009-2.1.2., ÉAOP-2009-2.1.2/A/B, NYDOP-2009-2.2.1/A/B kódszámú pályázati kiírásokban az alábbi módosítások történtek.

- C.1.1. Támogatható tevékenységek pontja kiegészítésre került:

A pályázati kiírás alapját jelentő 45/1998. (VI. 24.) IKIM rendelet hatályát vesztette. A 239/2009 (X.20.) Kormányrendelet átmeneti szabályozása alapján a projektjavaslatok értékelése és elbírálása a régi osztályba sorolás besorolási kategóriáinak követelményei szerint fog megvalósulni.

A rendeletmódosítás értelmében panziónak minősül minimum hat, maximum tíz szobával, legalább tizenegy, legfeljebb húsz férőhellyel rendelkező szálláshely. Az ennél nagyobb kapacitással megvalósítandó szálláshelyek az új rendeletben megfogalmazott kritériumoknak megfelelően szállodáknak fognak minősülni.

Amennyiben a projektben létrejövő szálláshely a korábbi rendelet alapján panzióként működött volna, de az új szálláshely-rendelet alapján valamely más szálláshely kategóriába fog esni, a projektjavaslat akkor is befogadásra kerül, ha ilyen kategória a fenti táblázat szerint nem támogatható.

- A fenti kiegészítéssel való érintettségről (a szálláshely korábbi rendelet alapján panziónak minősül, a rendeletmódosítás értelmében szállodának minősül) a Támogatási Szerződés megkötéséig kell nyilatkozni, ez átvezetésre került az E.4. „A pályázó által kötelezően csatolandó mellékletek listájának” 19. pontjában is.

- C.6.1. A pályázó személyére vonatkozó speciális kizáró okok pontja kiegészítésre került:

A veszteséges, illetve nyereséges gazdálkodás a mérleg szerinti eredmény alapján kerül megítélésre;


A módosított pályázatok letölthetők a honlapról.