NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kórházfejlesztés több mint 10 milliárd forintos támogatással Győrött2009. december 17.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter az ezalkalomból tartott ünnepségen azt mondta, hogy a 11 milliárd 256 millió forintos beruházás "egészségügyi rendszerváltás" Győr életében. A póluskórház projekt keretében országosan mintegy 95 milliárd forintos fejlesztés valósul meg nyolc városban.

Ezt a programot az Európai Unió és a magyar kormány 85 milliárd forinttal támogatja - ismertette. A most aláírt szerződés 10 milliárd 130 millió forint, vissza nem térítendő támogatásról szól, ezt az intézményt fenntartó Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nyerte el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program  (TIOP) keretében. Az összeget 10 százalékos önerő egészíti ki, amelyet a megyei önkormányzat biztosít.

Varga Gábor főigazgató főorvos a projekt bemutatása során kiemelte: a beruházás révén a győri kórház lehetőséget kap arra, hogy a klinikával nem rendelkező Felső-Pannon régió csúcsintézményévé, úgynevezett póluskórházává váljon. Közlése szerint egy új, 26 ezer négyzetméteres épületben kap helyet egyebek között a sürgősségi központ, a kardiológia, a gyermeksebészetet is magában foglaló gyermekcentrum, a belgyógyászatok és az onkológia, amelynek berendezéseit föld alatti bunkerben helyezik majd el. A projekt a 3800 négyzetméteres meglévő épület felújításával is számol. A beruházás által érintett létesítmények 470 fekvőbeteg korszerű ellátását teszik majd lehetővé és 670 dolgozónak nyújtanak színvonalas munkafeltételeket. A fejlesztés keretében helikopter-leszállópálya is készül.

Vojnik Mária, az egészségügyi tárca államtitkára köszöntőjében a póluskórházak jellemzői közül kiemelte: ezek az egészségügyi ellátás kitüntetett részei az ott tevékenykedő szakemberek képzettsége és a korszerű eszközpark révén. Rámutatott arra, hogy a póluskórházakban a telephelyek és a különféle ellátások koncentrálásával gazdaságosabbá válik a működés.

Forrás: MTI