NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Utolsó fázisához érkezett a hatvani projekt2009. december 17.

Utolsó fázisához érkezett az az uniós forrásokból megvalósuló projekt, amely Hatvan és térsége szennyvízelvezető rendszerének teljes kiépítését célozza meg - közölte csütörtökön az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az NFÜ sajtóközleménye szerint a harmadik ütem keretében Apc, Ecséd és Szűcsi települések teljes körű csatornázása valósul meg, valamint Hatvan város még nem csatornázott részein épül meg a hálózat. A fejlesztés befejezése után több mint 4.600 ingatlant lehet bekötni az új hálózatba.

Már a projekt első üteme is látványos fejlődést hozott Hatvan városában - hangsúlyozza az NFÜ. Az uniós támogatású, közel 4 milliárd forint költségű projektrész kapcsán megvalósult egy regionális szennyvíztisztító telep, és Hatvan szennyvízhálózat-fejlesztésének egy része. Ezzel párhuzamosan még több mint 2 milliárd forint állt rendelkezésre további hálózatrészek kiépítésére, valamint Lőrinci teljes szennyvíz-hálózatának megvalósítására. A második ütemben folytatódott a városi csatornázás, és elkészült Zagyvaszántó község teljes csatornarendszere is. Mindezek céltámogatásból, együttesen 848 millió forintból valósultak meg.

A fejlesztés utolsó, harmadik üteme előreláthatólag 2011 júliusáig tart. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében finanszírozott projekttel megvalósulnak az agglomerációs célkitűzések is: Hatvan és térsége környezetében a felszín alatti vizek szennyezettsége jelentősen lecsökken, valamint a lakosság élet- és gazdasági körülményei is jelentősen javulnak. A 3,692 milliárd forintos összköltségvetésű projekt megvalósításához az Európai Unió közel 3 milliárd forint támogatást nyújt.

Forrás: MTI Eco