NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Fejlett infrastruktúra és egészséges környezet – kiépül Hatvan város és környezetének teljes csatornarendszere2009. december 18.

Utolsó fázisához érkezett az az uniós forrásokból megvalósuló projekt, mely Hatvan és térsége szennyvízelvezető rendszerének teljes kiépítését célozza meg.

A III. ütem keretében Apc, Ecséd és Szűcsi települések teljeskörű csatornázása valósul meg, valamint Hatvan város még nem csatornázott részein épül meg a hálózat. A fejlesztés megvalósulása után több mint 4 600 ingatlant lehet bekötni a korszerű, egészségesebb környezetet teremtő új hálózatba.

Már a projekt I. üteme is látványos fejlődést hozott Hatvan városában. Az uniós támogatású, közel 4 milliárd forint költségű projektrész kapcsán megvalósult egy regionális szennyvíztisztító telep, és Hatvan szennyvízhálózat-fejlesztésének egy része. Ezzel párhuzamosan még több mint 2 milliárd forint állt rendelkezésre további hálózat részek kiépítésére, valamint Lőrinci teljes szennyvíz-hálózatának megvalósítására.

A II. ütemben tovább folytatódott a városi csatornázás, és elkészült Zagyvaszántó község teljes csatornarendszere is. Mindezek céltámogatásból, együttesen 848 millió forintból kerültek megvalósításra.

Előre láthatóan 2011 júliusáig tart a fejlesztés utolsó, III. üteme. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében finanszírozott projekt befejezésekor megvalósulnak az agglomerációs célkitűzések is: Hatvan és térsége környezetében a felszín alatti vizek szennyezettsége jelentősen lecsökken, valamint a lakosság élet- és gazdasági körülményei is jelentősen javulnak.

A projekt megvalósításához szükséges 3, 692 milliárd forintos összköltségvetésből közel 3 milliárd forint támogatást nyújt az Európai Unió.