NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Hét kilométernyi út újult meg 348 millió forintból Pest megyében2009. december 18.

Európai uniós forrásból összesen 7 kilométernyi út újult meg Pest megyében Káva és Dabas, valamint Csepel és Szigethalom között - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken.

A közleményben a társaság kiemelte: a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) keretében az útszakaszok felújítására több mint 348 millió forintot fordítottak, míg a kivitelező a szabályszerű közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Colas Építő Zrt. volt.

A 4606-os út Káva és Dabas közötti szakaszán, Újlengyel térségében az M5-ös autópálya fel- és lehajtóinál kiszélesítették az utat, ami új aszfaltburkolatot is kapott. Az útszakaszon található üzemanyagkút csatlakozásánál a meglévő kiemelt szegélyt a tervezett kopóréteg szintjéhez igazodva lecserélték, és kijavították a padkát is. Az M5-ös feletti felüljárón javították a sóvédelmet és a szigetelést, míg a híd korlátját kétsorosra cserélték.

Az 51101-es út Szigetszentmiklós és Szigethalom közötti szakaszán az aszfaltmarást követően az útra két réteg aszfaltot terítettek. A meglévő körforgalomig a csapadékvizet zárt rendszerű csapadékcsatornán vezették el. A kivitelezők a szélesebb helyeken a burkolatot szintén megerősítették, az útpadkát pedig mindkét oldalon kijavították.

Forrás: Népszava Online