NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Változások a TIOP-1.2.2/09/1 jelű pályázat dokumentációjában2009. december 22.

A TIOP-1.2.2/09/1 „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című pályázat végleges kitöltő programja elérhető a honlapon. A dokumentáció az alábbi pontokon változott meg.

Módosított dokumentum neve Módosított pont Módosított szöveg

Pályázati útmutató és Pályázati felhívás

A3. Rendelkezésre álló forrás

(szöveg kiegészítése)

 

A pályázat meghirdetésekor jelen felhívás keretében a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 890.000.000 Ft forint, melynek 60%-a a B1) és B2) komponensek támogatására került elkülönítésre. Amennyiben a B1) és B2) komponensre nem érkezik be elegendő számú pályázat, illetve a beérkezett pályázatok nem érik el a támogatáshoz szükséges ponthatárt, a fennmaradó keret a többi komponensre is felhasználható.

Pályázati útmutató

B6. Egyéb kizáró okok

(szöveg kiegészítése)

  • amely a „Reneszánsz Év 2008” keretében meghirdetett „Tájházak a közösségért”, „Hogy unokáink is lássák” vagy „Emlékházak reneszánsza” pályázatok valamelyikén oktatási színtér fejlesztésére önállóan vagy fenntartóján keresztül támogatást nyert;

Pályázati útmutató

C1.3. Speciális elvárások az egyes tevékenységekkel kapcsolatban

(szöveg pontosítása)

  • bemutatási szinopszis, amely röviden összegzi az érintett műtárgyállomány főbb jellemzőit, a szükséges műszaki (pl. építési, állományvédelmi-, biztonsági) fejlesztések lényegi elemeit, a művelődéstörténeti feldolgozás, bemutatás, múzeumpedagógiai hasznosítás, továbbá a járulékos műtárgyvédelmi ismeretközvetítés eszközeit, a 15. sz. melléklet I.1. fejezetében meghatározott megvalósítási koncepció tartalmi-szerkezeti rendjében, de csak koncepcionális szintű részletezéssel, kb. 4-6 oldal terjedelemben. (A tényleges és teljes megvalósítási koncepciót, továbbá a részletes műszaki terveket csak a fejlesztési támogatásban részesülők készítik el, a pályázat végrehajtása során).

 

Pályázati útmutató

8. Csatolandó mellékletek listája

(szöveg kiegészítése)

  • Közzétételi kérelem (amennyiben releváns)
  • A fenntartó nyilatkozata a projektben vállalt tevékenységek elvi támogatásáról és a C10 pontban előírt, fenntartásra vonatkozó kötelezettségek kapcsán arról, hogy  nem hoz olyan döntést, amelynek a jelzett projekt vonatkozásában a fenntartási kötelezettség biztosításának lehetőségét akadályozná.
  • A múzeum vezetőjének nyilatkozata a 2008. évben lejelentett múzeumlátogatók (ezen belül diákok), továbbá a múzeumpedagógiai foglalkozásokon résztvevők számáról

Pályázati adatlap

7. Fenntarthatóság és 8. Esélyegyenlőség érvényesülése

(szöveg cseréje)

Az adatlap 7. és 8. pontjában a kitöltendő táblázatok előtti szövegrész cserélésre került.

Pályázati adatlap

Nyilatkozatok

(szöveg kiegészítése)

 

20. Kijelentem, hogy a „Reneszánsz Év 2008” keretében meghirdetett „Tájházak a közösségért”, „Hogy unokáink is lássák” vagy „Emlékházak reneszánsza” pályázatok valamelyikén oktatási színtér fejlesztésére sem a pályázó intézmény, sem a fenntartója nem nyert támogatást.

22. Kijelentem, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program „Falumegújítás és –fejlesztés” illetve „A vidéki örökség megőrzése és fenntartható fejlesztése” c. intézkedésének keretében sem a pályázó intézmény, sem a fenntartója nem nyert támogatást (kivéve amennyiben az elnyert támogatás kizárólag az épületek külső felújítását szolgálja).

A látványtárak és tanulmányi raktárak kialakításának

koncepcionális tervezési dokumentumai és fontosabb tervezési szempontjai

(…) Az alapterületre nézve az alapfeltétel a 15 fő egyidejű fogadására való képesség, a látogató osztályokra figyelemmel azonban célszerű arra törekedni (amennyiben megoldható), hogy a látványtári térben egy időben akár 30 fő is tartózkodhasson.

A tanulmányi raktár/látványtár kialakításának, állományvédelmi-, őrzésvédelmi-, műtárgybiztonsági, közönségfogadási, bemutatási és múzeumpedagógiai terveinek összefoglalását adó bemutatási szinopszist minden pályázónak el kell készítenie, a fentiekben vázolt tartalommal és szerkezetben, de csupán koncepcionális szintű részletezéssel, 4-6 oldalas terjedelemben (a pályázathoz célszerű a fejlesztésbe vont tér/terek alaprajzának csatolása is). A tényleges megvalósítási koncepciót (lényegében részletes hatástanulmányt), valamint az arra épülő, végleges és részletes műszaki terveket a nyertes pályázók a projekt-megvalósítás készítik el, a 2.1. pontban meghatározott tartalmat részleteiben is kidolgozva.

A tél folyamán kb. 20±2°C biztosítandó (ez a hőmérséklet ugyan magasabb az ideális raktározási hőfoknál, de figyelemmel kell lenni a látogathatóságra). Műtárgyvédelmi és költségtakarékossági okokból elfogadható a 18 -+  4Co-os hőmérséklet is.).

5.1.           A hőmérséklet és páratartalom folyamatos ellenőrzésére mérőműszerek biztosítandók. A számítógépes monitorozás és szabályozás kiépítése ajánlott. Célszerű beavatkozási tervet készíteni a normál mérésektől eltérő esetek kezelésére.

 

Pályázati dokumentáció

Kitöltőprogram csatolása.