NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban" (TAMOP 3.1.3/10) pályázat2009. december 23.

Egyeztetési időszak: 2009. decemer 23. - 2010. január 5.

A természettudományos oktatás megújításához nélkülözhetetlen új módszerek és eszközök elérhetővé tétele. Jelen pályázati kiírás segítségével az érintett oktatási intézmények fenntartói költséghatékony módon valósíthatják meg a jelentős eszköz és tudásigényű természettudományos szemléltetés hálózatos rendszerének kialakítását. A több feladatellátási helyet kiszolgáló központi kialakítás lehetővé teszi a duplikációk elkerülését, az optimális eszközrendszer kialakítását, ugyanakkor lehetővé teszi a modern és korszerű technológia alkalmazását is. A kiemelkedő minőségű és korszerű rendszerek kezelése, karbantartása szintén költséghatékonyan valósulhat meg az erőforrások koncentrált kiépítésével. A több feladatellátási hely által közösen használt természettudományos labor emellett lehetőséget ad az új pedagógiai módszerek (a tanulók kisérletezésbe történő bevonásán alapuló kooperatív tanulás, tömbösített óraszervezés) megvalósítására, valamint az intézményközi disszeminációra és a jó gyakorlatok átadásának rendszerszintűvé emelésére.  

A projekt keretében megvalósuló fejlesztés szolgálja a módszertani fejlesztés támogatását más intézményben is azon keresztül, hogy a pályázatban megvalósuló beruházás helyszínéül szolgáló iskola referencia-intézménnyé, módszertani és tudásközponttá válik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat január 5-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.