NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése" (NYDOP 5.3.1.A) pályázat2009. december 28.

Egyeztetési időszak: 2009. december 28. - 2010. január 10.

Jelen pályázati konstrukció támogatásával megvalósuló tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva a nevelési-oktatási intézmények infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül csökkentse az oktatás-nevelés minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés-oktatás infrastrukturális feltételeit, biztosítsa a minőségi nevelés-oktatáshoz való kirekesztés nélküli hozzáférést, valamint a megújult tartalmi és módszertani programokhoz illeszkedő integrált, funkcionális intézmények kialakítását, a méltányos oktatási környezet alapkövetelményeinek figyelembe vételével.A közoktatási intézmények fejlesztésével cél a települések népességmegtartó képességének, a települések fiatal, képzett munkaerőt megtartó lehetőségeinek növelése, a helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása.

További cél a modern és racionálisan kialakított tanulási környezet megteremtése, a versenyképes tudás elsajátításához szükséges ismeretek megszerzése, valamint a tanulók kulcskompetenciáinak kialakítása érdekében a közoktatási intézmények eszközökkel való ellátottságának javítása.

Az oktatási környezet akadálymentes átalakítását, megteremtését, úgy kell elvégezni, hogy megalapozzák a pedagógiai és módszertani reformokat, támogassák a tartalomfejlesztéseket, az iskolai kudarcok csökkenését, illetve a sajátos nevelési igényű tanulók integrációját.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat január 10-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.