NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat ernyőszervezeteknek munkahelyi képzések támogatására2009. december 29.

Megjelent a a TÁMOP-2.1.4-09/1 „Munkahelyi képzések támogatása – ernyőszervezeteken keresztül” című konstrukció.

Vállalkozásfejlesztő vagy vállalkozások érdekképviseletét megyei, illetve régiós szinten ellátó szervezetek számára jelent meg európai uniós pályázat.

A konstrukció célja a mikro- és kisvállalkozások munkavállalóinak képzése, alkalmazkodóképességük fejlesztése, a vállalkozások közti együttműködés elősegítése, valamint a vállalatokon belül az EU támogatási rendszer követelményeinek megfelelő projektszemlélet meghonosodása. A konstrukció konkrét célja, hogy a vállalkozások számára különféle szolgáltatásokat nyújtó ernyőszervezetek, mint a projekt kedvezményezettjei, mentesítsék a mikro- és kisvállalkozásokat a képzések lebonyolításának adminisztratív terheitől, a projektmenedzsment tevékenységektől.

A konstrukció keretében különböző akkreditált képző intézmények közbeszerzés útján történő kiválasztására, szakmai képzések, az Európai Unióval kapcsolatos képzések, a vállalkozások működésével kapcsolatos (pénzügyi, számviteli, adó- és vámügyi, társadalombiztosítási stb.) képzések, valamint környezet-gazdálkodással kapcsolatos és szakma-specifikus idegen nyelvi képzésekre igényelhető uniós támogatás.

A konstrukció keretében olyan szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a létesítő okiratuk (alapszabályuk vagy alapító okiratuk) szerint egyértelműen beazonosíthatóan megyei vagy regionális szinten foglalkoznak a vállalkozások fejlődésének előmozdításával vagy a vállalkozások általános, együttes érdekeinek érvényesítésével, érdekeinek képviseletével.

A pályázaton igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege 100 millió és 300 millió forint között lehet.

A pályázatokat 2010. február 10. és 2010. március 1. között lehet benyújtani.