NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Lerajzolták, mit tennének, ha adna rá pénzt az EU2009. december 29.

Lerajzolták, mit tennének, ha adna rá pénzt az EU Csaknem négyszáz kisdiák küldte be rajzait az NFÜ pályázatára.

Országszerte több száz óvodás és kisiskolás rajzolta le a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség rajzpályázatára az elmúlt hetekben azt, hogy mit tenne a településén, ha adna rá pénzt az Európai Unió. Legtöbben szép játszóteret, több és szebb parkot, állatkertet, kirándulóhelyet, szép és jól felszerelt iskolákat álmodtak maguknak, de sokan gondoltak szegényebb társaikra is. Az NFÜ a rajzpályázat csaknem 400 alkotását egy színes kötetben jelenteti meg a közeljövőben, a legszebb alkotásokból pedig összeállítást közöl az NFÜ és a Pesti Est együttműködésében megjelenő, Helyben Vagyunk című információs magazin decemberi száma.

Egy ország sikere elsősorban a benne élők kreativitásától, ötleteitől, vállalkozókedvétől és tenni akarásától függ. Különösen igaz ez az európai uniós fejlesztési források felhasználására – e téren is csak a vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek jó ötleteivel és kezdeményezéseivel érhet el sikereket és hosszú távra szóló eredményeket Magyarország.

A pályázók ötleteire és vállalkozókedvére eddig sem lehet panasz – ezt bizonyítja az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira beadott pályázatok magas száma és jelentős forrásigénye. Ráadásul hosszú távon igencsak jók az esélyeink – erre utal ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Pesti Est együttműködésében készülő, Helyben Vagyunk című információs magazin hasábjain meghirdetett rajzpályázat eredménye! Megvan ugyanis a ma sikeres pályázóinak az utánpótlása: óvodások és kisiskolások országszerte százával rajzolták le az elmúlt hetekben azt, hogy mit tennének a településükön, ha adna rá pénzt az Európai Unió. Volt, aki állatkertet és volt, aki cicamenhelyet, volt, aki játszóteret és volt, aki modern iskolát, volt, aki strandot és volt, aki tisztább és szebb környezetet szeretne uniós forrásból. És persze volt olyan kisdiák is, aki a szegényeknek adna ruhát és élelmet, ha adna rá pénzt az EU…

Országszerte csaknem 400 rajz érkezett a november 15-i határidőre a rajzpályázatra – s az NFÜ döntése értelmében valamennyi pályázó óvodás és kisiskolás ajándékcsomagot kap az elkövetkező napokban. A legszebb alkotásokat külön regionális összeállításban mutatja be a Helyben Vagyunk decemberi száma, a beérkezett rajzokat pedig színes kötetben teszi közzé a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.