NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosult az EKOP-2.1.3 kiemelt projekt tervezési felhívás és útmutatója2010. január 7.

Az EKOP-2.1.3 Belső piaci szolgáltatásokról szóló irányelv végrehajtása című kiemelt projekt tervezési felhívás és útmutatójának D6 Egyéb feltételek pontja az alábbiak szerint módosult:

A közbeszerzési értékhatárok felett az elszámolhatóság feltétele közbeszerzési eljárás lefolytatása. Hirdetmény nélkül induló eljárás esetén írásban be kell mutatni az ajánlattevők kiválasztásának az elveit. A közbeszerzés lefolytatása alól kivételt képez az eljárás, amennyiben a 2003. évi CXXIX. törvény kivételeinek alkalmazhatósága fennáll, ide nem számítva az alábbi kivételek alkalmazhatóságát:

  • kutatási és fejlesztési szolgáltatás;
  • egyes jogi szolgáltatások és a hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenység esetében, ha a szolgáltatás értéke nem éri el a közösségi értékhatárt;
  • olyan szolgáltatás megrendelése esetében, amely az ajánlatkérő alaptevékenysége ellátásához szükséges irodalmi (szakirodalmi, tudományos) mű létrehozására, tanácsadói tevékenység végzésére irányul.

Mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó bármely formájú beszerzésnél, mind a 143/ sz. Kormányrendelet hatálya alá tartozó beszerzéseknél nem képez elszámolható költséget a létrejövő szerződés alapján kiállított számla, ha a szerződés megkötésére vonatkozó döntés nem legalább három érvényes ajánlat közti választás alapján jött létre, még akkor sem, ha a szerződést műszaki-technikai sajátosságok, művészeti szempontok vagy kizárólagos jogok védelme miatt kizárólag egy meghatározott szervezet, személy képes teljesíteni, vagy egyes ajánlattevőket ki kellett az eljárás során zárni. Ez nem vonatkozik a következő esetekre:

  • a közbeszerzési törvény szerinti nyílt eljárásra;
  • a projekt keretében a projektmenedzsment és kommunikációs tevékenységekre alkalmazni kívánt és már lefolytatott közbeszerzési eljárások alapján leszerződött partnerekre; valamint
  • azon hirdetmény közzétételével induló eljárások esetében, melyeket jelen projekt keretében a háromnál kevesebb érvényes ajánlat beérkezése miatt nyilvánítottak eredménytelennek, az ugyanazon tárgyú eljárások ismételt hirdetmény közzététele útján történő lebonyolítására.

A módosított útmutató az NFÜ honlapján elérhető.