NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Meghosszabbított pályázatok2010. január 4.

Ez év végéig meghosszabbította a vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatását szolgáló pályázatok beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) két és a Közép-magyarországi operatív program (KMOP) egy kiírására vonatkozik a döntés. További fontos hír a pályázni szándékozóknak, hogy egyidejűleg – a Gazdaságfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága vezetőjének döntése alapján – a GOP-2.2.1 pályázati kiírás keretösszege 4,45, a GOP-2.2.3-é pedig 3,46 milliárd forintra módosult.

A KMOP-1.2.5 felhívás keretösszege változatlanul 1,22 milliárd forint. A három támogatási konstrukció fő célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazásával. Ezek a megoldások mind a belső vállalati, mind a vállalatközi üzleti folyamatokra kiterjedhetnek, amennyiben a hazai kkv-szektor versenyképességének növekedését segítik elő. A három kiírás összesen több mint kilencmilliárd forintos keretéből 590–720 projekt kaphat európai uniós támogatást.

A GOP-2.2.1 és a KMOP-1.2.5 azonosító jelű kiírások a konvergenciarégiókban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl), illetve Közép-Magyarországon a vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem fejlesztését ösztönzik. A GOP-2.2.3-as felhívás ennél komplexebb fejlesztésre is lehetőséget kínál ugyanezen a területen, kizárólag a konvergenciarégiókban. Itt a vállalati folyamatmenedzsment hatékonyságának növelése a fő cél. Ez vonatkozik többek között a vállalatközi üzleti kapcsolatok, a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a hálózatbiztonságnak és a szolgáltatások minőségének a javítására, továbbá a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti rendszereknek a kiépítésére, összehangolására és az ehhez kapcsolódó szervezetfejlesztésre is.

Forrás: Világgazdaság Online