NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Palota: négycsillagos kényelem2009. december 22.

Ötszázmillió forintból fejlesztették az immár négycsillagos lillafüredi Hotel Palotát.

Hétfőn egy belvárosi hotel új szárnyát ismerhettük meg, kedden pedig hazánk egyik leggyönyörűbb környezetében fekvő szállodájában, a lillafüredi Hotel Palotában megvalósult fejlesztéseket csodálhattuk meg. A patinás épületben megújultak a szobák és a közösségi terek, bővítették a wellness részleg területét és szolgáltatásait, valamint kialakítottak 3 új apartmant és egy kétágyas szobát is. Kevésbé látványos, de fontos a hall és a szekciótermek klimatizálása, a külső nyílászárók és a gépészeti korszerűsítés.

Mint azt Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, komoly beruházásba kezdtek egy olyan időszakban, amikor nagyon hehéz gazdálkodni. Ám az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében beadott pályázatukra közel 350 millió forint uniós támogatást nyertek, melyből 3 helyszínen (Lillafüred mellett Egerben és Galyatetőn) összesen 900 millió forint értékben valósult meg a projekt. Azt is elmondta: hosszan gondolkodtak a beruházás elindításán, hiszen minden sokkal nehezebb most, mint a pályázat beadásakor volt, de (önerőből és hitelből) sikerült megoldanuk a finanszírozást és a válság utáni időszakra tervezve belevágtak a fejlesztésbe.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere is ezt a gondolatmenetet folytatta. Mint mondta: lehet, hogy most bátornak tűnik a döntés, amellyel megvalósult a beruházás, de 10-20 év múlva az utódok dicsérni fogják. Mert amikor a gazdaság visszatér a „normál kerékvágásba”, megerősödik a turizmus is, s elsősorban a belföldi utazók számának növekedésével lehet számolni, akik örömmel jönnek majd egy minden igényt kielégítő, gyönyörű szállodába. Hozzátette: döntéseikkel igyekeznek a jövőben méginkább bekapcsolni Lillafüredet a turizmusba.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az átadáson elmondta: a lillafüredi beruházás egyike annak a 358 projektnek, amelyek a turisztikai vonzóerő-fejlesztést segítő pályázatok és kiemelt projektek, valamint a szálláshelyek bővülését ösztönző pályázatok keretében országszerte mintegy 162 milliárd forintos támogatásban részesültek. Az ennek eredményeként megvalósuló beruházások nagysága meghaladja a 276 milliárd forintot. Hozzátette: Miskolcon 671 nyertes projekt indult és indul a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, ezek összesen 103 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek.

Forrás: Borsod Online