NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felavatták a megújult gyenesdiási iskolát2010. január 10.

Ma reggeltől megújult és bővített általános iskolai épületben folytatja tanulmányait a 350 diák. A 320 milliós beruházást szombat délután avatták fel.

A 3700 lakosú nagyközség önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán 200 milliós támogatást nyert az intézmény felújítására, ehhez komoly anyagi erőfeszítéssel vállalták az önrész biztosítását.

- A mai esemény régi dolgokat köt össze a jövővel - mondta köszöntőjében Gál Lajos polgármester.

A polgármester kijelentette: az összefogással született eredmény bátorítást ad ahhoz, hogy máris a folytatásra - ami egy tornacsarnok megépítése lesz - gondoljanak.

Az alapterület 900 négyzetméterrel bővült, új közösségi színteret kaptak az aulával, szaktantermeket alakítottak ki, szolgálva ezzel az alapfokú művészetoktatás igényeit is. Teljes körűen akadálymentessé tették az épületet, s korszerűsítették a fűtőrendszert.

Lancz Tamás igazgató a jövőbe való befektetésként beszélt a fejlesztésről, mely a kihívásoknak való megfeleléshez teremtette meg a feltételeket. Említést tett azokról a korábbi pályázatokról, amelyek segítségével az eddigi szűkösebb körülmények közt is igyekeztek korszerűsíteni az oktatás eszközrendszerét. Utalt rá, hogy mindezek jobb érvényesülése előtt is újabb terek nyíltak most.

Kormányzati részről szólt a beruházás jelentőségéről Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Az utóbbi fél évszázad legnagyobb országos iskolafejlesztési programjának referenciájaként beszélt a létesítményről. Elismerő szavakkal szólt az ünneplőkhöz többek között Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

A műsoros ünnepség keretében az egyházak részéről Deák Ákos helyi katolikus pap és Kuti Géza református lelkész kérte a házra és népére Isten áldását.

Forrás: Zalai Hírlap Online