NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felújított iskolát avatnak Rédén2010. január 11.

Hétfőn adják át a Komárom-Esztergom megyei Rédén a település újjáépített iskoláját: a 200 milliós beruházás a Kisbéri Kistérségi Társulás iskolafejlesztési programjának legjelentősebb eleme.

A régi épületből szinte csak a falak maradtak meg, az új iskolát emeletráépítéssel bővítették. A tantermek mellett számítástechnikai terem és nyelvi labor teszi korszerűbbé az oktatást, a 200 fős multifunkcionális teremben pedig falu lakóinak is szervezhetnek kulturális programokat - mondta el korábban a beruházásról Pölöskei József polgármester.

A felújítással 150 diák számára válnak jobbá a tanulás feltételei, a tanulók kedden vehetik birtokba a korszerű iskolaépületet. A Móra Ferenc Általános Iskolába Rédén kívül Bakonybánkról járnak gyerekek.

A Kisbéri Kistérség a közelmúltban közel 500 millió forint európai uniós támogatást nyert el öt településének iskolafelújítási programjára. A legnagyobb beruházás Rédén valósult meg, de Súron és Bakonysárkányban is felújítják az épületeket. Bakonyszombathelyen és Császáron közösségi- és sportrendezvények lebonyolítására alkalmas csarnokot emelnek az iskola mellé.

Forrás: UniósPénz.hu