NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Infocentrum épül Zalaegerszegen2010. január 13.

Az Új Magyarországi Fejlesztési Terv keretében, két pályázat (TIOP 1.3.1./1, 1.3.1./2) lezárásával 13 intézményben, összesen 55,5 milliárd forint értékű felsőoktatási fejlesztés valósulhat meg.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kara Zalaegerszegi Intézetének legújabb szárnya 597 millió forint uniós támogatással, összesen 622 millió forintból valósul meg.

A Zalaegerszegi Infocentrum alapkő letételére a mai napon került sor. Zala megye legnagyobb hallgatói létszámú intézménye a beruházás révén mintegy 1 513 négyzetméter alapterületű, háromemeletes, akadálymentesített, geotermikus energiát hasznosító, a kor követelményeinek megfelelő létesítménnyel gazdagodik.

A háromemeletes campus többek között otthont ad majd egy tanszéki könyvtárnak, egy gyakorlati oktatást szolgáló infokommunikációs labornak, több kutatószobának és tanteremnek, illetve helyszínéül szolgálhat nagyobb konferenciáknak és rendezvényeknek is.

A korszerű oktatási körülmények hozzájárulnak majd az intézmény vonzerejének növekedéséhez, illetve ahhoz, hogy a versenyképes tudást szerzett, friss diplomával rendelkező fiatalok könnyebben helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.

Zala megyében eddig 1 265 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 110 milliárd forint uniós támogatásban részesült.