NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

EU-pályázat az esélyegyenlőség jegyében 2010. január 15.

Megjelent a TÁMOP-5.5.1.A-10/1 jelű, „„Horizontális célkitűzések megvalósítását elősegítő helyi közösségi kezdeményezések, programok támogatása” című pályázat. A hátrányos helyzetű társadalmi csoportok társadalmi integrációjának és esélyegyenlőségének előmozdítására, a szemléletváltás elősegítésére, hazai és külföldi esélyegyenlőségi modellek adaptálására és helyi megvalósítására, valamint többek között helyi társadalomépítő programok és közösségi szolgáltatások megvalósításához szükséges működési feltételek, kapacitások kialakítására jelent meg összesen 1,1 milliárd forintos keretösszegű európai uniós pályázat a hat konvergencia régióban tevékenykedő egyesületek, alapítványok és egyházak számára.

A pályázat keretében többek között módszertani fejlesztésekre és másutt bevált esélyegyenlőségi programok adaptációjára, a projektben részt vevő helyi önkéntesek és szakemberek képzésére, nemzetközi és hazai együttműködésekre, tapasztalatcserére, szakmai együttműködési hálózatok megszervezésére, valamint helyi esélyegyenlőségi fórumok, szemináriumok, tréningek és konferenciák szervezésére igényelhető európai uniós támogatás. A támogatható tevékenységek körét részletesen a pályázati felhívás és útmutató tartalmazza.

A konstrukció keretében önállóan vagy legfeljebb 3 tagú konzorciumokban jogi személyiséggel rendelkező és jogi személyiséggel nem rendelkező nonprofit szervezetek, egyesületek, alapítványok és egyházak nyújthatnak be pályázatot.

A konstrukció keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 20 millió és 70 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka.

A pályázatok benyújtására 2010. január 15. és 2010. június 30. között van lehetőség.