NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb projektet adtak át Nemzeti Iskolafelújítási Program keretében2010. január 20.

Uniós forrásból került sor a pesterzsébeti Ady Endre Általános Iskola komplex felújítására.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg. A pesterzsébeti általános iskola felújítását több mint 246 millió forinttal támogatja az Európai Unió.

Az általános iskola épületének felújításával lehetővé vált az iskola hosszú távú működtetése, az eszközbeszerzésnek köszönhetően pedig a XXI. századhoz méltó felszereltség, az integrált nevelés-oktatás feltételei valósultak meg. Az épület akadálymentesítésével a mozgáskorlátozottsággal vagy más fogyatékkal élő gyermekek nagyobb számú befogadása válik lehetővé. 

A projekt nagyobb részét az épület felújítási munkálatai jelentették, de a tartalmi fejlesztés ezzel szoros kapcsolatban valósult meg, a kettő egymásra épült. Cél volt a halmozottan hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja olyan eszközfejlesztési program megvalósításával, amely a képességkibontakoztatás legszélesebb módjaira ad lehetőséget.

A fejlesztés során a modern oktatás lényeges elemeihez teremtették meg a feltételeket. Ilyen a számítástechnika korszerű oktatása, az idegen nyelvek hatékony oktatása, a vizuális kommunikáció-média oktatásának a bevezetése, a dráma oktatásának kiterjesztése, és a drogprevenciós oktatás.