NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Korszerűbb oktatási és nevelési körülmények uniós forrásból Nádasdon 2010. január 22.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg. A nádasdi óvoda és általános iskola korszerűsítését több mint 187 millió forint uniós támogatás segítette.

Nyugat-Dunántúlon 2011-ig 26 óvoda és 21 iskola fejlesztésére nyílik lehetőség. Eddig 26 projekt kivitelezése kezdődött el, 4 pedig már átadásra is került, köztük ma, elsőként Vas megyében a Nádasd és Környéke Óvoda-és Iskolafenntartó Társulás által működtetett Széchenyi István Általános Művelődési Központ.

A többcélú intézmény mikrotérségi feladatot lát el, és nyolc település - Daraboshegy, Halogy, Hegyháthodász, Hegyhátsál, Katafa, Nádasd, Őrimagyarósd és Szőce - együttesen tartja fenn önkormányzati társulás formájában.

A beruházás során az iskolai és óvodai részben műanyag ajtókat, ablakokat építettek be, kicserélték a tantermek padlóburkolatát, az épületeket akadálymentesítették. Az épületegyüttesben automatikus tűzjelző- és biztonsági rendszert építettek be, korszerűsítették a fűtési, vízellátási és a villamoshálózati rendszert is.  Az iskola és a konyha összekötésének fenntartása, valamint az étterem külső programjainak szervezése érdekében új nyaktag épült. Az óvodában fejlesztőszobát alakítottak ki, és felújították a tornatermet. Az intézmény udvarát parkosították, a diákok új játszóteret kaptak. A projekt keretében tartalmi fejlesztéshez szükséges eszközöket is beszereztek, úgymint tantermi-, és egyéb kiegészítő bútorokat, szemléltető, demonstrációs és készségfejlesztő eszközöket, technikai berendezéseket, udvari játékokat, sporteszközöket.