NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Korszerűbb oktatási és nevelési körülmények uniós forrásból Nádasdon2010. január 22.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programja az elmúlt ötven év legnagyobb iskola- és óvodafelújítási programja, amelynek keretében 2011-ig 365 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése valósul meg, 105 milliárd forint értékben.

A nádasdi óvoda és általános iskola korszerűsítését több mint 187 millió forint uniós és kormányzati támogatás segítette.

A beruházás ünnepélyes átadásán január 22-én Nádasdon Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter köszöntőjében kiemelte: „Ha igaz a mondás, amely szerint nincsenek véletlenek, akkor több mint szimbolikus, hogy éppen a Magyar Kultúra Napján állunk itt ezen örömteli esemény alkalmával. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon jegyezte le a Himnusz kéziratát, amikor éppen a „haza és haladás” programja indult útjára. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv hasonló értelemben, de más korban, szintén a haladás, a modernizáció jegyében jár el. Erre példa az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programja, melynek keretében 2011-ig országosan 365, itt Vas megyében pedig 9 óvoda és iskola korszerűtlen épületének felújítása, bővítése valósul meg. A nádasdi óvoda és általános iskola korszerűsítését is több mint 187 millió forint uniós és kormányzati támogatás segítette.”

Nyugat-Dunántúlon 2011-ig 26 óvoda és 21 iskola fejlesztésére nyílik lehetőség. Eddig 26 projekt kivitelezése kezdődött el, 4 pedig már átadásra is került, köztük ma, elsőként Vas megyében a Nádasd és Környéke Óvoda-és Iskolafenntartó Társulás által működtetett Széchenyi István Általános Művelődési Központ. A többcélú intézmény mikrotérségi feladatot lát el, és nyolc település - Daraboshegy, Halogy, Hegyháthodász, Hegyhátsál, Katafa, Nádasd, Őrimagyarósd és Szőce - együttesen tartja fenn önkormányzati társulás formájában.

Forrás: MTI