NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

További négyszáz méternyi kerékpárút épül Zalaegerszeg belvárosában2010. január 23.

Újabb szakaszon épülhet meg a kerékpárút Zalaegerszeg belvárosában, az erről szóló támogatási szerződést pénteken írták alá a városházán.

Az eseményen dr. Gyimesi Endre polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével a megállapodást, mely szerint a város 30 millió forintos uniós támogatást kap a tavasszal kezdődő beruházáshoz.

A 400 méteres kerékpárút a Kossuth utca Csány tér és Petőfi utca közötti szakaszán, a keleti oldalon épül meg. A júniusra befejeződő munkák során néhány autóparkoló megszűnik, s a zöldfelületből kell elvenni a szükséges területet, ám a megmaradó rész teljes felújítására is költenek. Mindehhez a pénzt az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Tervből nyerte, amit kiegészít hétmillió forinttal. Az elképzelések szerint a város a Kisfaludy és Petőfi utcai szakaszt is rövidesen megépítteti. Emellett sor kerül a Zrínyi út melletti gyalog-, kerékpárút meglévő szakaszainak összekapcsolására, ily módon a belvárosból a déli iparterület biztonságosan megközelíthető lesz biciklivel.

A polgármester felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt években sikerült megteremteni a keleti bevásárlóközpontok kerékpáros elérhetőségét, az alsóerdei kerékpárutat felújították, s megépült a Platán sori gyalog-, kerékpárút is.A megmaradó zöldfelületet teljesen felújítják.

Forrás: Zalai Hírlap Online