NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult Létavértes belvárosa2010. január 24.

Új külsőt kapott és új funkciókkal bővült Létavértes belvárosa. Felújították a városházát és a régi piacteret, korszerű játszóteret építettek, térfigyelő rendszert és új buszmegállókat alakítottak ki.

Néhány napja kamerák figyelik Létavértes belvárosát. A 22 korszerű berendezéssel akár éjszaka is nagy felbontású felvételek készíthetők. A köztéri rendszer kialakítása csak egy része annak a nagyszabású európai uniós programnak, amelyet a napokban fejeztek be Létavértesen.

A fejlesztéssorozat egyik központi eleme a városháza külső homlokzati felújítása. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték és lefestették az épületet. A létavértesiek azt mondják: a megszépült környezetben a munka és az ügyintézés is kellemesebb.

- Úgy gondolom, hogy a lakosság túlnyomó része már régóta várta ezeket a beruházásokat, köztük a város lakosságának a házát, amely ezáltal energiatakarékosabb üzemeletetésű lett és a külső megjelenése is szebb lett – mondta el Szima Sándor, önkormányzati képviselő.

Külsejében és funkciójában is megújult a régi létai piactér. A teret kibővítették, leaszfaltozták, díszburkolattal látták el, valamint parkolókat alakítottak ki. Az önkormányzat azt tervezi, ezentúl itt szervezik meg az ifjúsági és városi rendezvényeket. Emellett megújult négy buszmegálló, korszerű játszótér épült a vértesi településrészen, és szelektív hulladékgyűjtő szigeteket helyeztek ki a város több pontján. Mindez 56 millió forintba került.

Amit a településfejlesztési akció keretében megvalósítottunk, annak az a célja, hogy több olyan helyszínt méltó körülménnyé tegyünk, ahol a lakosság jelenlét, ügyfélfogadás vagy egyéb ilyen közösségi tér van – nyilatkozta Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere.

A fejlesztéseknek ezzel még nincs vége Létavértesen. Hamarosan új egészségügyi központot építenek, szintén uniós támogatással.
 
Forrás: Debrecen Televízió