NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Befejeződött a zalaegerszegi északi ipari terület infrastruktúrájának kiépítése2010. január 26.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programjának keretében, több mint 82 millió forintos támogatással valósította a meg „Zalaegerszeg, Északi Iparterület előközművesítési munkái – I. ütem Infrastruktúra kiépítése” című projektjét. A kivitelezési munkák 2009. év júniusában kezdődtek, és a projektet január 26-án adták át.

Az északi ipari zóna fejlesztés 0. ütemében a város kijelölte az ipari zóna területét, kialakította a vállalkozások számára kiajánlható telkeket. Elkészült az iparterület külső közműellátása, a közművek közül a víz, szennyvíz, csapadékvíz, út közművek törzshálózata került kialakításra.
A jelenlegi, I. ütem során kiépítésre került az iparterületen belül a gáz, közvilágítás, szennyvíz és csapadékvíz elvezetés, utak és parkolók épültek.
A 275 millió forint összköltségű fejlesztés során többek közt kiépítésre került 1 kilométer út, 670 méter vízvezeték, 811 méter szennyvízcsatorna.

A projekt eredményeként a 41 hektáros Északi Ipari Területen teljes közmű-csatlakozási lehetőséggel rendelkező, új, a kor követelményeinek megfelelő ipari park épült, ezzel együtt várhatóan 500 fő foglalkoztatásának biztosítása.

A projekt hosszú távú célja, hogy Zalaegerszeg meg tudja tartani területén a jelenleg is tevékenykedő vállalkozásokat, továbbá új vállalkozásokat tudjon a városba vonzani, ezzel elősegítve a minél magasabb foglalkoztatást, növelve régiós szerepét és az itt lakók életszínvonalát.