NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Régi álom vált valóra Badacsonytomajon2010. január 26.

Kedden átadták a megújult Sport utcát, amely 12,5 millió forintból készült el.

A pályázati programot záró ünnepségen Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy a közelmúltban a környék szinte összes utcája megújult, csak ez az egy maradt ki.

Sall Csaba, a beruházásokért felelős alpolgármester hozzátette, hogy második nekifutásra sikerült megoldani a problémát. A település egyik fontos gyűjtőútja kátyús, repedezett és keskeny volt. A 142 méteres utca a korábbi négy méter helyett ma már hat méter széles, szegélyt kapott, alatta csapadékvíz elvezetés készült gyűjtő és tisztító aknákkal, vízfogóval. Mellette pedig 19 parkolóhely épült, 80 négyzetméter füvesítést, fásítást végeztek.

Mindehhez hetven százalékos támogatást nyújtott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. Annak elnöke, Pál Béla úgy fogalmazott, hogy a város büszke lehet a fejlődésére. A hárommilliárdos keretből, amelyet belterületi utak felújítására írtak ki, tíz kilométernyi a megyében valósult meg. Annak egy része a badacsonytomaji Sport utca.

- A város egyik legsikeresebb négy évét élte meg az elmúlt időszakban a fejlesztések révén. Nagy szerepe volt ebben az önkormányzat képviselőtestületének, Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselőnek és Lévai Józsefnek, a megyei önkormányzat tagjának.

Badacsonytomaj a lakosság számához képest aránytalanul nagyobb fejlesztési lehetőséget kapott. A több, mint 700 milliós vissza nem térítendő támogatás 1,2-1,5 milliárd értékű fejlesztés megvalósítását segíti. Egészségház épült, megújul a városközpont, az iskola, a kilátó, panzió bővülhet. Önerőből minderre nem lett volna lehetőség, de a polgárok támogatására is szükség volt - mondta Pál Béla.

A sajtótájékoztatón Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy régóta ígérték a lakóknak, hogy elkészül a Sport utca felújítása, de saját forrásból nem valósulhatott meg. Pályázati lehetőségre kellett várni.

Lasztovicza Jenő leszögezte, hogy a cél, hogy a térség lehetőleg minél több fejlesztési lehetőséghez jusson, az emberek otthon érezzék magukat. Kifejezte örömét a badacsonytomaji fejlesztések kapcsán, bár mint mondta a kincsek, azaz a közművek, az utak sok esetben nem láthatóak. Hiszen a föld alatt húzódnak, vagy azokon járunk. Azonban hiányukat megéreznénk. Becsülni kell tehát azt, amit elérhettünk az elmúlt időszakban.

Horváth Tihamér, a kivitelező Horváth-Ép Kft. képviseletében köszönte a lehetőséget, a támogatást és a lakók türelmét.     

Forrás: Veszprém Megyei Napló Online