NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Új tér, új lehetőségek – a gyermekek javára2010. január 27.

Kedden délután átadták a Gyermekjóléti Központot Alsózsolcán.

Január 26–án dr. Kovárik Erzsébet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára adta át kisebb ünnepség keretében az Alsózsolcán épült Gyermekjóléti Központot.

A pályázaton 50 millió forintot nyert Központ három éves programja a hátrányos helyzetű gyermekek segítésére irányul, akiknek oktatása mellett a szülők is segítséget kapnak például önéletrajzírás és álláskeresés terén. A gyermekjóléti és családsegítő program körülbelül 500 családot érint. A szakemberek arra fektetik a hangsúlyt, hogy fejlesztéssel és tájékoztatással megelőzzék a mostani gyermekek későbbi kliensekké válását.

"A hátrányos helyzetű szülőket elég nehéz bevonni a programba, plakátolunk, szórólapozunk. A többségi társadalomhoz tartozó szülők igyekeznek családon belül megoldani a gondjaikat, ők kisebb számban vesznek részt a foglalkozásainkon." – árulta el Oroszné Verba Julianna, az intézmény vezetője.

A központban ügyfélteret, konferenciatermet, gyermek– és felnőttfoglalkoztató helyiséget rendeztek be korszerűen, a fogyatékkal élőket is figyelembe véve.

Forrás: Borsod Online