NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Energetikai pályázatokra 44,5 milliárd forint2010. január 26.

Energetikai fejlesztésekre, korszerűsítésekre 44,5 milliárd forint uniós forrásra pályázhatnak az idén az önkormányzatok, intézmények és a vállalkozások - közölte Bús László, az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője keddi debreceni sajtótájékoztatóján.

A két évre rendelkezésre álló 48,5 milliárd forint forrásból tavaly csak 4 milliárd forintot használtak fel, ezért az Energia Központ Nonprofit Kft. több régiót érintő információs napokat szervez, amelynek első állomása a debreceni - tette hozzá. A következő hetekben Kaposváron, Szegeden, Miskolcon és végül Budapesten rendeznek hasonló információs találkozókat - jegyezte meg.

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megújuló energia felhasználásra - napenergia hasznosítására, hőszivattyú üzemeltetésére, illetve biomassza hasznosítására -, valamint épületenergetikai korszerűsítésekre - például nyílászáró cserére, hőszigetelésre - lehet pályázni - ismertette a részleteket Bús László.

Elmondta azt is, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 2007-2013. között erre rendelkezésre álló 100 milliárd forint forrásból 13,5 milliárd forint támogatást ítéltek oda eddig energiahatékonysági és megújuló energiaforrás felhasználásának növelésére irányuló beruházásokra. Ez a támogatás mintegy 34,8 milliárd forint összberuházási költségű energetikai fejlesztés megvalósítását tette lehetővé - fűzte hozzá.

A megvalósuló projektek csökkentik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, amivel hozzájárulnak a fenntartható fejlődés, az élhetőbb környezet és a környezetvédelem célkitűzéseinek megvalósításához - mondta az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője Debrecenben.

Forrás: MTI Eco