NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az európai gazdasági fellendülés terve 2010. január 27.

A Régiók Bizottsága kiadta legfrissebb jelentését, melynek címe: Az európai gazdasági fellendülés terve a régiókban és a városokban egy év távlatában.

Az európai gazdasági fellendülés tervének 2008. decemberi elfogadásával az Európai Unió és annak tagállamai összehangolt fellépést kívánnak biztosítani a válság hatásainak ellensúlyozására.

A felmérés fő célja annak feltérképezése, hogy az uniós helyi és regionális önkormányzatok meglátása szerint miként és milyen hatással hajtják végre helyi szinten az európai gazdasági fellendülési tervet.

A felmérés 2009. október közepén indult. 19 uniós országból összesen 74 kérdőív érkezett be a helyi és regionális önkormányzatoktól. A válaszadói minta nem tekinthető reprezentatívnak az EU egészének helyzetére vonatkozóan, ugyanakkor trendek és esettanulmányok gyűjteményét jelenti önkormányzatok széles spektrumát megjelenítve.

A felmérés eredményeinek ismertetésével, melyre a növekedésre és foglalkoztatásra irányuló területi párbeszédnek a spanyol elnökség társszervezésében és az Európai Bizottság részvételével megtartott 5. fordulója keretében került sor, az Régiók Bizottsága hozzájárul azokhoz az uniós vitákhoz és politikaformáláshoz, melyek az Európai Tanács 2010. tavaszi ülését előzik meg, ahol is számba veszik majd az elkövetkezendő válságkezelő intézkedéseket, illetve döntést hoznak a fenntartható növekedés és munkahelyteremtés jövőbeli stratégiájáról.

 

A felmérés legfontosabb megállapításai magyar nyelven:

http://portal.cor.europa.eu/lisbon/news/Documents/EERP%20Key%20Findings/EERP%20Survey%20Report%20HU.pdf

 

A teljes jelentés angol nyelven:

http://portal.cor.europa.eu/lisbon/news/Documents/EN%20-%20EERP%20Survey%20Report%20FINAL.pdf