NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Felhívás kiemelt projekt javaslatok benyújtására a TÁMOP 3.1.5-B „Pedagógusképzések(a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)” című konstrukcióra2010. január 28.

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és oktatók számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez és a pedagógusok kiterjedt és intenzív továbbképzési részvételéhez módszeres támogatásra van szükség.

Fontos, hogy egy normatívan, egyszerűen működő, könnyen átlátható rendszer alakuljon ki, mely a képzésben résztvevő pedagógusnak kevés adminisztrációt jelent, továbbá melynek középpontjában a pedagógus áll.

A kiemelt projekt képzéseinek megvalósítói a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI törvény alapján akkreditált intézmények lehetnek.

A kiemelt projekt keretein belül a 277/1997 (XII. 22.) Korm. rendelet alapján közzétett, Pedagógus-továbbképzési Jegyzékben szereplő, az oktatási miniszter által kiadott alapítási engedéllyel rendelkező pedagógus-továbbképzési programokon való részvétel támogatható, illetve nyelvi képzés esetén kizárólag a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. törvény alapján akkreditált képzési program szerint végzett képzés vehető igénybe.

Az intézmények komplex pedagógiai szemléletváltásának elősegítse és támogatása érdekében a konstrukció keretében különösen támogathatóak az intézményekbe kihelyezett, a tantestület nagyobb csoportjait érintő továbbképzések, illetve folyamatba ágyazott továbbképzések megvalósítása.

A Tervezési felhíváshoz tartozó adatlap 2010. február 3-án jelenik meg. Az előzetes projektjavaslatok benyújtására 2010. február 5. és 2010. március 16. között van lehetőség.