NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Nyitott könyvtárak - Új szolgáltatásokkal bővül négy intézmény 2010. február 4.

Négy városi (Ajka, Devecser, Pápa, Tapolca) könyvtár összesen mintegy nyolcmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amit az intézmények számítógépparkjuk fejlesztésére és funkcióik bővítésére fordítanak.

A pápai Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott projektindító sajtótájékoztatón a pályázatban együttműködő könyvtárak képviselői, dr. Hermann István, a pápai könyvtár igazgatója, Bölcskeiné Kocsis Zsuzsa, az ajkai könyvtár igazgatóhelyettese, Hoffmann Valéria, a devecseri könyvtár igazgatója és Nagy Eörsné, a tapolcai könyvtár igazgatója szólt az év során végbemenő fejlesztésekről.

Elmondták, hogy számítógépparkjuk fejlesztése mellett a pályázaton elnyert pénzt többek között olyan operációs rendszerek, szolgáltatások megvásárlására költik, amikkel interneten keresztül is intézhetik ügyeiket az olvasók.

A könyvtári ügyfélkapu kialakításával lehetőségük nyílik a látogatóknak arra, hogy interneten a nyitvatartási időn túl is adatokhoz jusson. Így anélkül, hogy belépne a könyvtárba, lekérdezheti adatait, megtekintheti a nála lévő könyvek listáját, határidővel együtt, és akár meg is hosszabbíthatja kölcsönzését. Emellett otthonról előjegyzést is vehet fel az általa kölcsönözni kívánt könyvekre. A fejlesztés kedvező fordulatot tartogat a helytörténeti kutatóknak is, hiszen a féltett anyagok digitalizációját követően már nem lesz korlátozva a hozzáférés. 

Forrás: Veszprém Megyei Napló Online