NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Elkészült a négysávos Pécs-Pogány reptéri út2010. február 4.

Átadták az 58-as főút négysávosra bővített, Pécs és a pogányi repülőtér közötti szakaszát szerdán. Az 5 kilométer hosszú, 6 új csomópontot is magába foglaló útszakasz szélesítése 1,6 milliárd forintba került. A költségek 85 százalékát európai uniós, fennmaradó részét hazai forrásból fedezték.

A fejlesztés gyorsabb, biztonságosabb közúti közlekedést tesz lehetővé Pécs és a reptér között, könnyíti a Dél-Baranya felől érkező járművek bejutását a megyeszékhelyre - mondta Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere, aki hozzátette, hogy a négysávos útnak köszönhetően a reptér vonzóbbá válhat a befektetők számára, s egyebek mellett élénkítheti a térség gazdaságát is. A politikus utalt rá, hogy a beruházás ötlete negyedszázaddal ezelőtt, a jugoszláv bevásárló turizmus kapcsán, majd 1991-ben, II. János Pál pápa magyarországi látogatásakor is felmerült, de pénz hiányában csak most valósulhatott meg.

Csepi Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára arról szólt, hogy a közlekedéspolitika alapvető célja az ország és települései elérhetőségének javítása. Ahol ugyanis jobb a közlekedési infrastruktúra, erősödik a gazdaság, nőnek az adóbevételek, javulnak a megélhetés feltételei. A szakállamtitkár megjegyezte, hogy az elmúlt években a közlekedési operatív programok forrásaiból több mint 2000 milliárd forint jutott utak fejlesztésére, azon belül sztrádaépítésekre, a fő- és mellékúthálózat korszerűsítésére.

Forrás: UniósPénz.hu