NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Uniós pályázat az önkéntesség elterjesztésére 2010. február 8.

Megjelent a TÁMOP 5.5.2./10/4 jelű, "Az önkéntesség elterjesztése" című pályázati kiírás. Az önkéntes tevékenység országos lefedettségét biztosító megyei önkéntes centrumok kialakítására, működtetésére, valamint az ehhez kapcsolódó szakmai programok meg­valósítására jelent meg összesen több mint 200 millió forintos keretösszegű európai uni­ós pályázat az ország nyolc megyéjében.

A pályázat keretében Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Eszter­gom, Nógrád, Somogy, Tolna és Vas megyében önkéntes tevékenységet segítő megyei, koordináló centrumok létrehozására, működtetésére, szakmai programok megvalósítására, így többek között az önkéntes tevékenységet támogató honlap létrehozására és fejlesztésére, az önkéntesség népszerűsítését szolgáló fórumokon, konferenciákon való megjelenésre, megyei szintű roadshow-k, tájékoztató rendezvények, konferenciák megszervezésére, lebonyolítására, a helyi médiában való megjelenésre, az önkéntesség elterjesztését szolgáló megyei szintű kiadványok meg­jelentetésére, fogadószervezetek felkutatására, önkéntesek toborzására és közvetítésére, az informális önkéntesség ösztönzésére, fogadószervezetek felkészítésére, kapacitás­bővítésére és szemléletformálására igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében önállóan vagy konzorciumvezetőként Bács-Kiskun, Baranya, Bor­sod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Vas megyében székhellyel rendelkező egyesületek és alapítványok, illetve konzorciumi partnerként egyesületek, alapítványok, közhasznú nonprofit gazdasági társaságok és szociális szövetkezetek nyújthatnak be pályázatot. A pályázók körét részletesen a pályázati útmutató tartalmazza.

A konstrukció keretében elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 22 millió és 27 millió forint között lehet. A támogatás mértéke a projekt összes elszámolható költségének a 100 százaléka.

A pályázatok benyújtására 2010. február 18. és 2010. június 18. között van lehetőség.