NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Támogatást kap a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház sürgősségi betegellátása2010. február 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében összesen 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. Ezek egyike a makói dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet, amely csaknem 270 millió forintos európai uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, a sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelését célzó pályázat legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a sürgősségi ellátórendszer kórházi szintjének infrastrukturális fejlesztése új sürgősségi osztályok kialakításával, a meglévő sürgősségi osztályok korszerűsítésével, vagy magasabb szintre történő fejlesztésével valósulhasson meg.

A sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelése érdekében a betegellátás korszerű, integrált, szakmailag egységes rendszere és központjai kerülnek kialakításra, illetve a meglévő rendszerek fejlesztése valósulhat meg. A tervezett projektek javítják a szolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, és a lakosság biztonságérzetének és életesélyeinek növelését is szolgálják.

A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet sürgősségi betegellátásának fejlesztését szolgáló projekt támogatási szerződését a mai napon írták alá. A projekt közvetlen célja egy európai mércével is korszerű, a makói térségben élő 50 ezer fő számára egyenlően hozzáférhető akadálymentes sürgősségi ellátó osztály kialakítása.

A fejlesztés során egy 24 órás, 6 ággyal működő sürgősségi osztály kialakítása történik meg 583,8 m2 kórházi terület átalakításával és 38,4 m2 új építéssel. Ezen kívül jelentős mértékű orvos-technológiai és informatikai eszközbeszerzésre is sor kerül, illetve a helikopter leszállót is korszerűsítik a fejlesztés keretében.

A projekt eredményeként a korszerűen felszerelt sürgősségi osztály folyamatos, gyors, szervezett és hatékony ellátás biztosít majd a betegek számára 2011-től.