NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Rendelőintézetből modern járóbeteg-ellátó központ2010. február 8.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 4 milliárd forint értékű támogatásának köszönhetően a Közép-magyarországi régióban 5 új kistérségi járóbeteg-ellátó központ létesül. Köztük a közel 800 millió forint uniós támogatásból megvalósuló szigetszentmiklósi, amelynek alapkövét a mai napon helyezték el.

A ráckevei kistérség 104 ezer lakosa részesül színvonalasabb és szélesebb körű egészségügyi ellátásban azzal, hogy a szigetszentmiklósi rendelőintézet emeltszintű járóbeteg-ellátó központtá válik. Az új járóbeteg-ellátó központban traumatológiai, ortopédiai, nőgyógyászati és fül-orr-gégészeti profilú egynapos sebészet, valamint mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház kerül kialakításra. Az egynapos sebészet új műtője napi 6 órás sebészeti-műtéti beavatkozásokat tesz lehetővé. A beavatkozásokat követő postoperatív megfigyelést 2×3 ágyas fektető biztosítja. 

A mozgásszervi rehabilitációs nappali kórház a gyógytornától, a gyógymasszázson keresztül, a fizioterápia széles spektrumán át biztosítja sok egyéb mellett a traumatológiai és ortopédiai műtéten átesettek, a reumatológiai betegek, és idegrendszeri problémákkal küzdők rehabilitációját.

A fejlesztés keretében megújul a laboratórium, a kardiológia és a radiológia teljes infrastruktúrája is.  A radiológia korszerűsítésével párhuzamosan— az elavult és távoli ráckevei tüdőgyógyászati szakrendelő és gondozó átköltöztetésével — modern tüdőgyógyászati részleg kerül kialakításra.