NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Hatszázmillió a legkisebbekre2010. február 8.

Ünnepélyes alapkőletételre került sor Pálmajorban és Nagybajomban. Mindkét településen óvodát építenek az integrált közoktatási hálózat fejlesztésére elnyert több mint 634 millió forintos pályázati támogatás segítségével.

A pálmajori óvoda jelenleg túlzsúfolt. A támogatás lehetővé teszi egy új csoportszoba, valamint öltöző, mosdó, szociális helyiségek, elkülönítő és szélfogó terasz, akadálymentes parkolók és kerékpártárolók kialakítását.

Nagybajomban a jelenleg két helyen működő intézmény helyett egy tágas, a kisgyerekek igényeinek megfelelő központi óvodát hoznak létre. Hat csoport foglalkoztatója, logopédus, egyéni fejlesztőszoba, orvosi szoba, elkülönítő, szertár, lépcsőház, akadálymentes és normál illemhely várja a beruházás elkészülte után a kicsiket, s itt kap helyet az új bölcsődei csoport, melyre a településen nagy igény van. Az új aula szükség szerint összenyitható lesz a tornaszobával, az így kapott többfunkciós helyiségben lehetőség lesz mobil színpad felállítására is.

– Nemcsak az óvodák bővülnek, hanem az iskolák eszközállománya is – mondta Czeferner Józsefné, Nagybajom polgármestere. – A minőségi oktatás biztosítása érdekében eszközöket is vásárolunk, hiszen a meglevők valamennyi intézményben elhasználódtak, hiányosak, ezért cserére, illetve bővítésre szorulnak.

Az eszközbeszerzés nyomán az iskola a 21. századi elvárásoknak megfelelő oktatási intézménnyé válik. A polgármester hozzátette: az integrált hálózatba szakmai együttműködőként bevonták a Kolping Katolikus Szakiskolát és Kollégiumot is. A jelenlegi fejlesztéshez kapcsolódóan lehetősége nyílik arra, hogy korszerű eszközöket szerezzen be. 

Forrás: Somogy Online