NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Az egészség ára – elstartolt az óriásberuházás2010. február 9.

Biztonságosabbá és korszerűbbé válik a makói térség lakosságának sürgősségi betegellátása, miután befejeződik a jelenlegi Sürgősségi Befogadóhely Sürgősségi Osztállyá történő átalakítása. A fejlesztés 300 millió forintba kerül, amit Európai Uniós pályázat és a Csongrád Megyei Önkormányzat segítségével finanszíroznak.

A beruházás szeptember végére fejeződik be, és 9 új dolgozónak is munkát ad majd – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat. .

A most indulóval együtt több mint félmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg a makói kórházban 3 év alatt - mondta el a támogatási szerződés aláírásakor Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: a most induló SBO-fejlesztéshez a fenntartó 30 millió forinttal járul hozzá. Elmondta azt is, hogy a Csongrád Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az egészség ügyét, ezért is nyilvánította az idei esztendőt az Egészség és Sport Évévé, amelynek egyik első eleme ennek a fejlesztésnek a megkezdése.

Céljaink megvalósulásával európai mércével is korszerű, egyenlően hozzáférhető és esélyegyenlőséget biztosító sürgősségi osztály kerül kialakításra, amelyben a betegellátás területei és munkatársaink munkafeltételei is jelentősen javulnak, és kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelmi szempontok érvényesülésére is – így összegezte előadását Dr. Baráth Lajos, a kórház főigazgatója.

A támogatási szerződést Kővári Attila STRAPI-igazgató és Dr. Baráth Lajos, a kórház főigazgatója írták alá. Az eseményen Dr. Székely Tamás egészségügy miniszter és Buzás Péter Makó polgármestere is részt vett. A fejlesztés építészeti és műszerbeszerzésre vonatkozó része is március végén indul majd, és szeptember végére fejeződik be. Akkortól 2 új orvosnak és 7 új szakdolgozónak is munkát adnak majd.

Forrás: 168 Óra Online