NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Fejlődő sürgősségi ellátás Kecskeméten2010. február 10.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében összesen 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. Ezeknek egyike a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Kecskeméten, amely több mint 560 millió forintos európai uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, a sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelését célzó pályázat legfontosabb célkitűzése az volt, hogy a sürgősségi ellátórendszer kórházi szintjének infrastrukturális fejlesztése új sürgősségi osztályok kialakításával, a meglévő sürgősségi osztályok korszerűsítésével, vagy magasabb szintre történő fejlesztésével valósulhasson meg.
A sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelése érdekében a betegellátás korszerű, integrált, szakmailag egységes rendszere és központjai kerülnek kialakításra, illetve a meglévő rendszerek fejlesztése valósulhat meg. A tervezett projektek javítják a szolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, és a lakosság biztonságérzetének és életesélyeinek növelését is szolgálják.

A kecskeméti kórházban a projekt révén a szolgáltatások és munkafeltételek minőségének javítása valósul meg. A sürgős ellátást igénylő gyermekek részére gyermekbarát környezetben lesznek biztosítva a korszerű tárgyi feltételek. Az életesélyek növelése érdekében a szolgáltatáshoz való hozzáférhetőség a nap 24 órájában biztosított lesz. Egykapus belépési rendszerrel működő, folyamatos ellátást biztosító sürgősségi osztályok kialakítására kerül sor, és integrált ügyeleti és sürgősségi ellátásra az ellátási szintek integrációjával. A projekt része a korszerű infrastruktúrafejlesztés, diagnosztikai, terápiás gép-műszerek, és egyéb eszközök beszerzésével. Az épület, akadálymentesítésére is sor kerül.
Az info-kommunikáció fejlesztése és a diszpécser rendszer kialakítása is fontos eleme a beruházásnak, a szolgáltatásokhoz való jobb és gyorsabb hozzáférés érdekében.