NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Újabb óriásprojekt a megyei kórházban2010. február 10.

560 millió forintot nyert pályázaton a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza. A pénzből a sürgősségi ellátórendszert fejlesztik, amely így egységes és magasabb minőségű lesz.

1400 négyzetmétert alakítanak át a kórházban, 2011 októberében végeznek vele. Kedden délután ünnepélyes keretek között írta alá a támogatási szerződést dr. Svébis Mihály főigazgató és Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda (STRAPI) igazgatója.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül "Az életesély kulcsa a korszerű sürgősségi ellátás" című pályázatával nyerte el az 560.056.040 forintos támogatást, amelyet tíz százalékos önerővel egészítenek ki, így a projekt teljes összege 622.284.489 forint.

A pénzből úgynevezett "egy bemeneti kapus" rendszert hoznak létre. A diagnosztikai épület első emeletén, illetve a Rendelőintézet földszintjén történnek átépítések, átalakítások. A teljes átalakítással érintett terület nagysága 1400 négyzetméter, ekkora területen működik majd a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO).

A megyei kórház célja, hogy hatékonyabb, minőségibb legyen a sürgősségi ellátás és csökkenjenek a fajlagos költségek. Az intézmény új eszközöket is vásárol majd, az SBO műszerparkjának 57 százaléka megújul.

Forrás: Kecskeméti Televízió