NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség
Svájci Hozzájárulás

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Civil Pályázati és Ösztöndíj Alap

A Civil Pályázati Alap a szervezeti kapacitás megerősítésével a civil szervezetek szolgáltatási tevékenységét kívánja fejleszteni. Az Ösztöndíj Alap hátrányos helyzetű és marginalizált diákokat kíván segíteni középfokú tanulmányaik elkezdésében, vagy középfokú tanulmányaik folytatásában, abból a célból, hogy sikeresen befejezhessék azokat.

Maximum 5 millió svájci frank (mely magában foglalja a TKSz menedzsment költségeit is) támogatás nyújtható  azon projektek számára, melyek a szervezeti kapacitás megerősítésével a civil szervezetek szolgáltatási tevékenységét kívánják fejleszteni. További maximum 1 millió svájci frank  (mely magában foglalja a TKSz menedzsment költségeit is) támogatás nyújtható  ösztöndíjakra, hátrányos és marginalizált helyzetű diákok részére.

A támogatható projektek típusai:

A Civil Pályázati Alap és az Ösztöndíj Alap olyan projekteket kíván támogatni, melyek elősegítik a civil szféra – mint a fejlesztési és érdekképviseleti tevékenység fontos szereplője - hozzájárulását a gazdasági és szociális kohézió erősítéséhez; valamint ösztöndíj-jellegű támogatást nyújtanak hátrányos-, és marginalizált helyzetű diákoknak.

A Civil Pályázati Alap és az Ösztöndíj Alap három területen nyújt támogatást:

a) szociális szolgáltatások nyújtása (A prioritás);
b) környezeti kihívásokra nyújtott válaszok (B prioritás);
c) ösztöndíjak (C prioritás).

A szociális szolgáltatások nyújtására és a környezeti kihívásokra nyújtott válaszokra szánt teljes összeget Észak-Magyarország (HU31) és Észak-Alföld (HU32) (NUTS 2-es szintű) régiókban végrehajtott projektekre kell elkölteni.