NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Képzésbe Ágyazott Foglalkoztatás- szakmai szolgáltató szervezet támogatása" (TAMOP 3.3.6.C) pályázat2010. február 15.

Egyeztetési időszak: 2010. február 15. - február 22.

A Képzésbe Ágyazott Foglalkoztatás (KAF) program célja a képzés foglalkoztatási elemmel való összekapcsolása formájában megvalósuló alternatív tanulási útvonalak felkínálása a hátrányos helyzetű, formális iskolarendszerből lemorzsolódott fiatal felnőttek szamara. A szociálisan hátrányos helyzetű rétegeknek nyújtott képzések önmagukban nem hatékonyak, nem teszik lehetővé a valódi munkaerőpiaci pozíciók megszerzését. A hátrányok halmozottan jelentkeznek, ami nemcsak az alapkompetenciák (olvasás, szövegértés) hiányát, hanem a munkakultúra, a megfelelő kommunikációs technikák, az érdekérvényesítés hiányát is jelenthetik. Mivel az iskolarendszerű oktatás jelenleg nem nyújt megoldást a probléma kezelésére, szükség van az új tanulási formakent megjelenő képzési-foglalkoztatási modell szelesebb körű alkalmazására, kiterjesztésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat február 22-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.