NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen az "Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése" (TAMOP 2.5.1) pályázat A, B és C komponense2010. február 17.

Egyeztetési időszak: 2010. február 17. - február 23. 12 óra

A mai napon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsátja az "Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése" (TAMOP 2.5.1) pályázat alábbi 3 komponensét:

- Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése (TAMOP 2.5.1.A)

A munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése alcímű pályázati kiírás célja a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek humán erőforrásának és szakértői kapacitásainak megerősítése, valamint a működés hatékonyságának növelése szervezetfejlesztés útján, annak érdekében, hogy az érdekegyeztetésben és a szociális párbeszédben hatékonyabban tudjanak részt venni, érdekeiket megjeleníteni, érvényesíteni.

A pályázat keretében a szociális partnerek tagságának képzését, valamint a szervezetek fejlesztését valósíthatják meg. Ezáltal a partnerek képessé válnak arra, hogy egyenrangú félként, felkészülten vehessenek részt a szociális párbeszédben, ezzel járulva hozzá a gazdaság kiszámítható működéséhez.

- Munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat (TAMOP 2.5.1.B)

A pályázati kiírás célja a már korábban kialakított jogsegélyszolgálatok területi lefedettségének, tevékenységének és eszközeinek kiterjesztése; a jogsegély, az ingyenes jogi segítség biztosítása a munkavállalók és a munkáltatók szélesebb köre számára.

- Érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése (TAMOP 2.5.1.C)

Az érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése alcímű támogatás célja a civil érdekképviseleti tevékenység hatókörének, minőségének, szakmai színvonalának fejlesztése, a széleskörű társadalmi egyezetések megerősítése, a társadalmi egyeztetésekben résztvevő szervezetek humán erőforrás és szakértői kapacitásainak megerősítése, a működés hatékonyságának növelése.

A támogatás lehetővé teszi, hogy a szervezetek a társadalmi érdekegyeztetésben hatékonyabban tudjanak részt venni, jobban tudják érdekeiket megjeleníteni és érvényesíteni a hálózatszerű működés révén, valamint az érintettek bevonásával.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat február 23-án 12 óráig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.