NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Befejeződött a Csanyteleki Óvoda infrastrukturális fejlesztése2010. február 18.

A Csanyteleki Napközi Otthonos Óvoda megújulását több mint 122 millió forinttal támogatta az unió.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg.

A Csanyteleki beruházás célja a Napközi Otthonos Óvoda felújítása és bővítése, a 21. századi nevelés körülményeinek megteremtése mellett. A fejlesztés az épület felújításán és bővítésén túl, tartalmazza a teljes akadálymentesítést minden fogyatékosságra kiterjedően, az épület energiatakarékossá tételét illetve olyan eszközök beszerzését, amelyek segítségével a pedagógiai, nevelőmunka korszerűsíthető és modernizálható

A csanyteleki óvodában jelenleg, a 107 gyermekből 54 hátrányos helyzetű, 19 pedig halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű gyermekek száma 19 fő.  Az intézmény integrált nevelési módszert alkalmaz, ezért a versenyképes tudáshoz való hozzáférés minden óvodás részére biztosított. A fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a pedagógusok elsajátítsák a kompetencia alapú oktatás módszerét, az integrált nevelési körülmények tökéletesítése érdekében. Fejlesztő eszközök beszerzésére is sor került, a gyermekek egyéni képességeinek javítása érdekében.

Az intézmény kiemelt hangsúlyt fektet az egészséges életmódra és a környezettudatosságra nevelés alapjainak megteremtésére. Ezt segíti a bio élelmiszerek rendszeres fogyasztása, az egészség és környezetvédelmi napok, a hulladékgyűjtés és környezeti tanulmányi kirándulások is folyamatosak. A kistérségben egyedülállóan sószoba kialakítására is sor került.