NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Humán infrastruktúra fejlesztések a Közép-dunántúli régióban2010. február 18.

A napokban az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében aláírt támogatási szerződésekkel Veszprém megyében 1,7 milliárd, Fejér és Komárom-Esztergom megyében pedig 600 millió forint uniós támogatással indulhatnak újabb humán infrastruktúra fejlesztések.

Kilenc Veszprém megyei, három Fejér megyei és öt Komárom-Esztergom megyei nyertes vehetett át emléklapot a napokban.

A „Közoktatás infrastrukturális fejlesztése” pályázat esetében mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, hiszen a két meghirdetett kiírásra 237-en pályáztak a régióban, közel 53 milliárdos támogatási igénnyel. Fejér és Komárom-Esztergom megyében egyaránt 11-11, Veszprém megyében pedig 15 nyertest hirdettek a két pályázati kiírás keretében,

A „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése” pályázat három Veszprém megyei nyertese – Pápa, Veszprém és Várpalota önkormányzatai – 239 millió forintos támogatást nyertek el, a pályázat két Fejér megyei nyertese - Sárszentmihály Község Önkormányzata, és a Székesfehérvári Csemete Alapítvány – 110 millió forintos támogatásban részesültek, míg Komárom-Esztergom megyében négy bölcsődei intézmény 243 millió forintos fejlesztési forrás segítségével fejlődhet, vagy épp létesülhet.

 „A szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének komplex vagy térségi szintű fejlesztése” pályázaton Balatonfüred, és a martonvásári Szent László Völgye Többcélú Kistérségi Társulás szerepelt sikeresen.

A Közép-dunántúli régióban az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében eddig 18 pályázati kiírás jelent meg a humán infrastruktúra prioritáson belül. A közoktatási intézmények fejlesztését, az egészségügyi szolgáltatások korszerűsítést, a szociális ellátások modernizációját és az akadálymentesítést támogató kiírásokra összesen 557 darab igény érkezett be, több mint 51 milliárd forint értékben. A közintézmények akadálymentesítésének biztosítására 62 támogatási szerződést kötöttek meg, az egészségügyi intézmények korszerűsítése 32 helyen valósulhat meg, 23 szerződés nyomán indulhattak meg szociális ellátást javító beruházások, emellett a régióban 39 közoktatási fejlesztés kezdődhet meg.  A 156 támogatott projekt összértéke több mint 14 milliárd forint.