NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Módosítás a GOP-2009-2.1.3 kiírásban2010. február 18.

Az NFÜ módosította a GOP-2009-2.1.3 „Magas foglalkoztatású hatású projektek komplex támogatása” c. pályázati konstrukcióhoz megjelent Pályázati Felhívás és Útmutatót, az adatlapot és az adatlap kitöltési útmutatót.

Az irányító hatósághoz beérkezett pályázói észrevételek alapján a Pályázati Felhívás és Útmutató B6. Egyéb kizáró okok b) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek c. alpontját módosítottuk az alábbiak szerint:

„Amennyiben a A pályázó vállalkozás nem rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, abban az esetben pályázhat, ha a projekt értékelése során figyelembe vehetőek a saját, vagy a partner vagy kapcsolt vállalkozásának gazdálkodási adatai a jelen pontban támasztott követelmények és az E. „Kiválasztási kritériumok” fejezet 23; 24; 25; 26; pontjainak vonatkozásában. Továbbá ebben az esetben a projekt értékelése során megvizsgálásra kerül a partner és kapcsolt vállalkozásának jóváhagyott (közgyűlés, taggyűlés, illetve a tulajdonosok által jóváhagyott) éves beszámolója. A pályázó szabadon választhat, hogy a saját, vagy a partner vagy kapcsolt vállalkozásának gazdálkodási adatai kerüljenek figyelembe vételre az alábbiak szerint:
Amennyiben a pályázó több partner vagy kapcsolt vállalkozással rendelkezik, akkor a partner és kapcsolt vállalkozások jóváhagyott éves beszámolója a következőképpen kerül figyelembe vételre:
- Amennyiben a pályázó kapcsolt vállalkozása a tulajdonosok (a részvényesek) szavazatának többségével (50 százalékot meghaladóval) tulajdoni hányada alapján egyedül rendelkezik, az anyavállalat gazdálkodási adatai kerülnek figyelembe vételre
- Tulajdoni hányad egyezőség, illetve több partnervállalkozás esetén a pályázó választ, hogy melyik vállalkozás gazdálkodási adatai kerülnek figyelembe vételre, melyet a pályázónak a Projekt adatlapon kell megjelölnie.”


A módosítás eredményeképpen a mérlegfőösszegre vonatkozó kritérium esetében minden pályázó esetében lehetőség van a kapcsolt-/ vagy partnervállalkozás pályázat benyújtását megelőző évére vonatkozó mérlegfőösszegének figyelembe vételére.

A jelen módosítással egyidejűleg módosításra került:

- A C11. pont 11. alpontja az alábbiak szerint bővül:   
Nem támogatható olyan projekt, amely a beruházást, illetve a fejlesztést olyan ingatlanon (saját vagy bérelt) kívánja megvalósítani, amely a pályázat benyújtásának időpontjában nem per- és igénymentes, kivéve, ha a pályázó az igény jogosultja, továbbá bérelt ingatlan esetében a bérleti szerződés, az ingatlan használatba vételének egyéb eseteiben közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt használati megállapodás kizárólagos joggal nem biztosítja a támogatással megvalósuló létesítmény üzemeltetésének lehetőségét legalább a fenntartási kötelezettség idejére.

- az F9. A pályázó által csatolandó mellékletek listája c. pont 3. Árajánlat alpontja, törlésre került a használt eszközökre vonatkozó utalás;

- az F7. Fogalomjegyzék c. pontban az „Igénymentesség” meghatározása, azaz a fogalom magyarázatból az igényre vonatkozó alábbi kitétel törlése:
„jogerős hatósági vagy bírósági határozattal megállapított tartós környezetkárosodás ténye, mértéke és jellege”.

A 2010. február 12-én megjelent közleménynek megfelelően pályázatok benyújtására 2010. február 19-én 24 óráig van lehetőség.