NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Egészségház Nagykerekiben2010. február 18.

Felújított orvosi rendelő átadási ünnepségét tartották ma Nagykerekiben.

Zilai Károly polgármester beszédében elmondta: az 1993-ban épült orvosi rendelő az elmúlt 17 év alatt csak tisztító festésben részesült, egyéb korszerűsítés a szűkös anyagi körülmények miatt nem volt.

Amint azonban lehetőség nyílt, benyújtották pályázatukat az Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése Nagykerekiben” címen. A beruházás költsége 21 millió forint volt, melyből 90 százalék az uniós támogatás, 10 százalék pedig az önkormányzati önerő.
 
A település központjában található, jól megközelíthető épületet akadálymentesítették, ami nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a gyermekkocsival érkezők bejutását is lehetővé teszi. A kívül-belül felújított épület újabb büszkesége lehet az 1400 lélekszámú falunak, a mai gazdasági körülmények között – húzta alá Zilai Károly, aki köszönetet mondott a pályázatíró és kivitelező cégeknek, valamint Jánovszky Zita háziorvosnak, aki türelemmel végezte gyógyító-megelőző munkáját a védőnői szolgálat épületében.
 
A felújítással egyébként hat hónap alatt készültek el, aminek keretében az összes nyílászárót kicserélték, felújították a külső homlokzatot, a burkolatot szintén mindenütt kicserélték, továbbá a villamoshálózat vezetékét is. A rendelőben EKG-, illetve kislabor vizsgálatot is tudnak végezni, míg a bonyolultabb véranalízisre a levett vért a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba szállítják be az önkormányzat járművével.

Forrás: Debrecen Online