NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

815 millió forintból újult meg a Somberek-Pécsvárad összekötőútszakasz 2010. február 20.

2007 és 2013 között hazánk összesen 200 milliárd forintot fordíthat az alsóbbrendű utak rendbetételére. Ebből a forrásból csak az elmúlt három évben 1100 kilométernyi út felújítása valósulhatott meg az ország több mint 200 pontján.

E fejlesztések egyike a 815 millió forint uniós forrásból felújított 33 kilométernyi Somberek–Pécsvárad útszakasz. A beruházás során megerősítették az aszfaltburkolatot, kitisztították az árkokat és átereszeket, kijavították az útpadkákat, az autóbuszmegállókat.

A fejlesztések eredményeként az út menti településeken – Palotabozsokon, Véménden, Fekeden, Lovászhetényben, Sombereken és Erdősmecskén – nem csak a közlekedési feltételek, hanem a közlekedésbiztonság is javult.

A Dél-dunántúli régióban összesen öt, ebből Baranya megyében négy projekt keretében újulnak meg a négy és öt számjegyű mellékutak, közel 3,3 milliárd forint értékben.

Baranya megyében eddig 1630 alkalommal pályáztak sikeresen a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázataira. A megye összesen csaknem 150 milliárd forint támogatásban részesült.

Forrás: MTI