NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Letették az alapkövet a megújuló Székácsban2010. február 19.

Európai uniós támogatásból, valósulhat meg a Székács Elemér Szakközépiskola épületének felújítása és teljes akadálymentesítése. A beruházás nyitórendezvényét, egyben alapkőletételét pénteken tartották.

A felújításra kiírt közbeszerzési pályázatot a helyi Referencia Kft. nyerte el, a szerződést a felek már idén február 1-én látták el kézjegyeikkel. Az 550 millió forintos beruházás befejezési határideje 2010. július 15-e. Ennek részeként a következő tanévre megtörténik a fizikai és informatikai akadálymentesítés, a látássérültek számára vezetőnyomokat, illetve táblák helyeznek majd ki.

Az iskola imázsát meghatározza az itt folyó sportmunka. Hamarosan egy teljesen új csarnok épülhet, szabványméretű kézilabdapályával, 350-400 férőhelyes lelátóval. Lesz emellett még egy aszfaltozott külső kézipálya is, 200 méteres műanyag borítású futópályával illetve egy többcélú sportpályával bővül a sportudvaruk. Ezek az oktatás körülményeit és a képzés feltételeit is jelentősen javíthatják.

Továbbá új kollégiumi szobákat is kialakítanak mozgáskorlátozott diákok számára. Az intézményben jelenleg hatszázan tanulnak, vagyis teljes kihasználtság mellett zajlik majd a felújítás.

Forrás: Szoljon.hu