NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Kétszázmilliós szolgáltatásfejlesztés a Nyíregyházi Főiskolán2010. február 23.

Mintegy kétszázmillió forintból, amelynek kilencven százaléka uniós támogatás, fejleszti hallgatói és intézményi szolgáltatásait a Nyíregyházi Főiskola. A beruházás nyitókonferenciáját kedden tartották a nyírségi nagyvárosban.

A novemberben indult, két évig tartó projekt hosszú távú célja, hogy a tízezer hallgatót oktató főiskola nagyobb hatást gyakoroljon környezete munkaerő-piaci folyamataira, és erősítse a kapcsolatot a felsőfokú végzettségű munkaerő és a potenciális foglalkoztatók között -  mondta el a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Nagy Bertalan projektmenedzser, a főiskola bevételi és stratégiai referense.

A beruházás keretében létrehoznak egy vezetői információs rendszert, amelytől hatékonyabb döntéshozatalt és a munkaadókkal való együttműködés élénkülését várják. Nagy Bertalan hozzátette: a beruházás egyik legfontosabb célja a diplomás pályakövető rendszer kiépítése, amely nemcsak a végzett hallgatók elhelyezkedését követi nyomon, de a munkaadók velük szemben támasztott elvárásait, követelményeit is kutatja majd. A rendszer segítségével több ezer volt hallgatóról lesz naprakész információja az intézménynek, ami a jelenlegi főiskolások elhelyezkedési esélyeit növelheti.    

Nagy Bertalan kiemelte: a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében elnyert, közel 200 millió forintos támogatásból fejlesztik a főiskola karrier-tanácsadási szolgáltatásait, valamint kiépítik a mentori és tutori rendszert is. A tervek szerint a komplex, egyénre szabott tanulmányi és tehetségsegítő szolgáltatásokat a hallgatók minimum 20 százaléka, a vezetői információs rendszer szolgáltatását pedig 80 százalékuk veszi majd igénybe.

Forrás: MTI Eco