NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Társadalmi egyeztetésen a "Tudományos képzés műhelyeinek támogatása" (TAMOP 4.2.2.B) pályázat2010. február 25.

Egyeztetési időszak: 2010. február 25. - március 15.

A pályázat átfogó célja a felsőoktatási intézmények belső megújulásának támogatása a minőségi utánpótlás-nevelés érdekében.  

A pályázat alapvető célja, olyan komplex feltételek megteremtése a felsőoktatási intézményekben, amelyek lehetőséget biztosítanak a tehetségek számára az egyedi, tudományos fejlődésre. Ennek része az intézményen belüli tehetségsegítő programok működtetése, fejlesztése, amik az arra érdemes hallgatóknak lehetőséget és anyagi hátteret biztosítanak a tudományos fejlődésre, valamint azokat az oktatókat, kutatókat támogatják, akik aktívan rész vesznek az utánpótlás nevelésében.

A konstrukció céljainak megvalósítását egyszerre több terület fejlesztése szolgálja a felsőoktatási képzési rendszer valamennyi szintjéhez kapcsolódóan. Célunk, hogy a tehetségek egyéni fejlődési lehetőséget kapjanak, és az oktatásban kialakuljanak azok a folyamatok, amelyek a tehetségeket a tudományos pálya felé terelik. A cél, hogy a hallgatókat ösztönözzük arra, hogy mielőbb bekapcsolódjanak a tudományos kutatásokba, eredményeiket tudományos diákköri konferenciákon (TDK) mutassák be, csatlakozzanak a szakkollégiumokhoz, a legkiválóbbak jelentkezzenek a doktori képzésre – tehát minden feltétel biztosítva legyen tudományos pályára lépésükhöz.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2010. március 15-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.