NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Közel 500 milliós fejlesztés Sárbogárdon 2010. február 24.

A sárbogárdi járóbeteg-ellátás fejlesztése 440 milliós költségvetéssel indul.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében a Közép-Dunántúli Operatív Programban 398 millió forintot nyert a Fejér Megyei Önkormányzat a sárbogárdi kistérség emelt szintű járóbeteg-szakellátó központ fejlesztésére, a szakrendelő rekonstrukciójára.

Szerdán sajtótájékoztatóján Balogh Ibolya, a megyegyűlés elnöke a közbeszerzésen nyertes kivitelező céggel történő aláírás előtt  részletezte, a programban építészeti és műszaki felújítás (nyílászárók, burkolatok, fűtési rendszer olajtüzelésről földgázra cseréje, mellékhelyiségek felújítása) szerepel, ám ugyanilyen fontos az eszközbeszerzés (röntgen, illetve ultrahang), valamint az akadálymentesítés.

Ehhez kapcsolódik egy szakmai fejlesztés, így Bogárdon is lesz kardiológia, urológia, neurológia, illetve pszichiátria. Az elnök szerint lényegében egy nappali kórházat hoznak majd létre. A projekt 440 millió forintba kerül, a pályázat mellé az önrészt a megyegyűlés költségvetéséből biztosítják. A munkák március elején kezdődnek, munkatársunk érdeklődésére Pete Tamás, a kivitelező cég vezetője megerősítette igéretüket: október végén szeretnék a gyógyítóknak átadni az egészségügyi centrumot. A plénumon elhangzott, ebben az intézményben ötven esztendeje nem történt említésre méltó rekonstrukció.

Szintén az ÚMFT regionális pályázatán nyert támogatásból (a hozzá adott ötvenszázalékos önrésszel) negyvenkét millió forintos költségvetéssel készült el a Tompa utcában a felnőtt és gyermekorvosi rendelő. Az új intézményt ajánlva Juhász János polgármester felhívta a figyelmet, hogy egy alig nyolcvan négyzetméteres zsúfoltság után most közel kétszáznegyven négyzetméter gyógyító és kiszolgáló térbe érkezhetnek majd a betegek, illetve dolgozhatnak az egészségügyi szakemberek.

Mint házigazdák, az orvosok  -Somogyvári Katalin és Ahdalla Roshdi -  fogták az avatáshoz átvágandó szalagot. Az új rendelő légkondicionált, az akadálymentesítés megoldott. A tájékoztatásban gondoltak a vakokra és gyengénlátókra is, akik a fogadótérben a számukra értelmezhő információs forrást megtalálják. 

Forrás: Fejér Megyei Hírlap Online