NFÜ Nemzeti
Fejlesztési Ügynökség

Elérhetőségek

Írjon nekünk:
http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
Infovonal: 06 40 638-638 Telefonos menürendszer

small counter placeholder

Megújult a hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda2010. február 26.

Hencidán közel 100 millió forint jutott az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda felújítására.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nemzeti Iskolafelújítási Programjának keretében 105 milliárd forint uniós támogatás áll rendelkezésre 2011-ig. A támogatásokból lehetőség nyílik 365 projekt megvalósítására. Számos óvoda és iskola korszerűtlen, lelakott épülete újulhat meg, korszerű nevelési-oktatási intézmények kerülnek kialakításra. Az ÚMFT keretén belül az elmúlt 50 év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja valósul meg. A hencidai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda közel 100 millió forint uniós támogatásból újult meg

A Nemzeti Iskola Felújítási Program keretében eddig országszerte 255 helyen kezdődtek meg a beruházások közel 76,6 milliárd forint értékben, ebből 49 esetben már be is fejeződtek. Hajdú-Bihar megyében az oktatás-nevelési intézmények fejlesztésére 20 esetben közel 7 milliárd forint kerül felhasználásra. A felújított intézmények nem csak a gyermekek mindennapjait teszik majd komfortosabbá, hanem a színvonalas oktatás feltételeit is megteremtik.

Hencidán közel 100 millió forint jutott az Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda felújítására. A beruházás során az óvoda épületét teljesen akadálymenetesítették, a meglévő helyiségek átalakításával öltözőket, mosdókat, illetve egy orvosi szobát hoztak létre. A felújítás révén energiatakarékossá vált az épület, amellyel költséghatékonyabbá vált az üzemeltetése.

Hajdú-Bihar megyében eddig 2300 sikeres pályázatot nyújtottak be az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 195 milliárd forint támogatásban részesült.